E-mail: rotaryclubab@gmail.com    |    Telefon: +40 723 331 559    |
Rotary Club Alba Iulia > Evenimente > Ziua Rotary International

Ziua Rotary International

Marți 23 februarie 2021, cluburile Rotary din Alba Iulia alături de cluburile Rotary din județ au sărbătorit 116 ani de la înființarea primului club Rotary din lume.

Ziua Rotary International este celebrată de cluburile Rotary din toată lumea printr-o modalitate specifică: iluminarea unor obiective si cladiri importante in culorile Rotary si proiectarea siglei Rotary pe acestea (ex. cladirea Operei din Sydney, Coloseumul din Roma, cladirea Parlamentului din Marea Britanie).

Acest mod de a celebra este conceput cu scopul de a promova principiile de bază ale organizaţiei Rotary, luminile de pe clădiri simbolizând rolul pe care organizaţia îl are la nivel mondial pentru dezvoltarea comunităților, dar şi în derularea campaniei împotriva poliomielitei, program desfășurat de Rotary International din anul 1985.

La Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina a fost iluminată marți seara în albastru și galben, culorile Rotary, iar sigla a fost proiectată pe zidurile cetății. Cetatea Alba Carolina nu a fost aleasă întâmplător, ea fiind un simbol al orașului.

Cu acest prilej a avut loc si o întâlnire online cu toate cluburile Rotary din județ și cu Rotaract Alba Iulia, întâlnire în care președintele clubului Rotary Alba Iulia, Florin Secașiu, a prezentat istoria Rotary de la înființare și până astăzi, aducând în prim plan misiunea, viziunea și valorile Rotary.

Anul acesta membrii clubului au împărtășit interesul pentru protejarea moștenirii noastre comune: mediul înconjurător, angajându-se să sprijine activități care să consolideze conservarea și protecția resurselor naturale, să promoveze sustenabilitatea ecologică și să încurajeze armonia dintre comunități și mediu.

“Orice ar putea însemna Rotary pentru noi, pentru lume va fi cunoscut prin rezultatele pe care le obține”

Paul Harris, fondator Rotary

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish