E-mail: rotaryclubab@gmail.com    |    Telefon: +40 723 331 559    |
Rotary Club Alba Iulia > Evenimente > Ceremonia de rotire a colanului 2021

Ceremonia de rotire a colanului 2021

Ceremonia de rotire a colanului şi de schimbare a preşedintelui Rotary Club Alba Iulia

După un an plin din toate punctele de vedere, a venit momentul să ne oprim și să privim înapoi, către toate proiectele minunate pe care le-am realizat în acest an, cu recunoștință pentru toți oamenii care ne-au fost alături!

Ceremonia de rotire a colanului şi de schimbare a preşedintelui Rotary Club Alba Iulia, a avut loc vineri 9 iulie 2021 într-un cadru distins la Domeniile Martinuzzi. Florin Secașiu a predat mandatul de Preşedinte colegului său, Gheorghe Ștef.

La ceremonia oficială au fost prezenți atât membrii clubului Rotary Alba Iulia, cât și colegi de la celelalte cluburi Rotary din județ (Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Rotary Club Cugir Anima Mundi , Rotary Club Abrud-Câmpeni Floare de Colț , Rotary Club Sebeș ) și din județele vecine (Rotary Club Cluj Napoca Hoia, Rotary Club Deva Castrum) precum și colegi de la Cluburile Lions, Rotaract, Interact și Rotakids din Alba Iulia.

      Păstrând spiritul rotarian în suflet, am încheiat un an memorabil care ne-a păstrat uniți, activi și deschiși pentru viitoare proiecte. S-au prezentat activitățile din anul precedent și de asemenea proiectele propuse pentru mandatul noului președinte.

În ultimul an Rotary Club Alba Iulia a continuat să sprijine activ comunitatea locală prin implementarea unor proiecte astfel:

 • Organizarea celei de a 9-a ediții a Cupei Rotary la tenis de câmp, desfășurată sub egida Federației Române de Tenis, în perioada 21-23 August 2020 la baza sportiva Tenis Pro Linca.
 • Prin intermediul proiectului intitulat “GG2011588 – Support for the Healthcare System in the context of COVID-19 pandemic”, având o valoare totală de 42598 USD, s-au achiziționat: un echipament de ventilare mecanică care a fost donat secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, 90 de bidoane a câte 20 litri de dezinfectant de suprafețe și 25 de lămpi UV-C pentru dezinfecție aer.
 • Rotary a sărbătorit “Promenada Inimilor 2020” pe biciclete. Traseul din Alba Iulia a avut o lungime de 13 km, începând din fața Catedralei Reîntregirii Neamului, înconjurând de patru ori cetatea Alba Carolina și terminând la ceasul Rotary din centrul orașului. Prin alegerea unui traseu de 13 km, s-a dorit rememorarea lui Samoilă Mârza, fotograful Marii Uniri, care a parcurs aceeași distanță din Galtiu pâna la Alba Iulia pe data de 1 Decembrie 1918.
 • În septembrie 2020 Rotary Club Alba Iulia a marcat Luna Educației prin donarea de produse de igienă către Școala Gimnazială Avram Iancu,  Școala Gimnazială Mihai Eminescu și Liceul de Muzică și Arte Plastice Regina Maria din Alba Iulia.  Solutiile dezinfectante și măștile sanitare vor ajuta la desfășurarea în condiții de siguranță a cursurilor școlare
 • 24 Octombrie – World Polio Day Ziua Mondială a Poliomielitei aniversată de cluburile Rotary din întreaga lume
 • Rotary Club ALBA IULIA a donat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția  Copilului Albă, 300 de viziere în valoare  de 6.200 lei.
 • Rotary Club Alba Iulia a donat Centrului de Transfuzie Sanguină Alba un generator electric (grup electrogen Diesel). Fondurile pentru achiziționarea echipamentului au fost asigurate integral de către sponsorul Star Assembly SRL, având o valoare totală de 45.000 lei (inclusiv TVA)
 • Rotary Club Alba Iulia alături de cluburile Rotary din județ au sărbătorit 116 ani de la înființarea primului club Rotary din lume. Ziua Internațională Rotary este celebrată de fiecare club Rotary printr-o modalitate specifică. Astfel, în Alba Iulia, Cetatea Alba Carolina a fost iluminată în culorile Rotary: albastru și galben.
 • În Săptămâna Mare Rotary Club Alba Iulia a donat haine noi, în valoare de peste 3600 lei, copiilor din Casa de tip familial Rebeca Teiuș, Centrul de zi pentru copii ”Cuvioasa Parascheva” Alba Iulia, Așezământul  Social ”Sf Vasile cel Mare” Alba Iulia precum și celor ocrotiți de către asistenți maternali profesioniști din Alba.
 • Donația Clubului Rotary Alba Iulia către Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a fost de 15500 lei (peste 3000 euro) pentru achiziția unei case pentru o familie cu 9 copii.
 • Proiectul, intitulat “Global Grant GG2010816 – Medical equipment for Maria Beatrice Center, Alba Iulia, România”, a beneficiat de suportul Fundației Rotary International, primind finanțare prin cadrul unui Global Grant. Prin intermediul proiectului, în valoare de 41.514 $, s-au achiziționat și donat 6 aparate performante de terapie pentru  tratamentul copiilor cu afecțiuni neuromotorii la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia.
 • Rotary Club Alba Iulia a donat către Team RO001 XEO Alba Iulia piesele necesare pentru asamblarea unui robot precum și un kit First Lego League.
 • Totodată, in ultimul an clubul Rotary Alba Iulia s-a îmbogățit cu un nou membru Ruxandra Bandi.

Pentru noul an rotarian, domnul Gheorghe Ștef şi echipa lui doresc să continue acțiunile de tradiție ale Rotary Club Alba Iulia: „Cupa Rotary la tenis de câmp”,  „Traseul Fotografului Unirii”,  „Promenada inimilor”, „Rotary Plantează”, „Apă şi educaţia sanitară”, „Sărbătoarea Marii Uniri”,  „Seara de colinde”, „Balul Mascat”, „Ziua Rotary Internaţional”, „Balul Rotary”, precum și alte noi proiecte în sprijinul comunității și a educației, sub egida servește pentru a schimbă vieți.

Un obiectiv important al președintelui ales este extinderea Clubului Rotaract (prin atragerea de tineri) precum și promovarea imaginii clubului în comunitatea locală.

Dacă în anul rotarian trecut am reușit să deschidem oportunități sunt sigur că în acest an rotarian vom reuși să schimbăm vieţi, pentru binele comunității.

Rotary Club Alba Iulia va continua să servească comunitatea ori de câte ori situația o va cere. Ceremonia s-a încheiat prin înmânare de diplome şi distincţii.

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish