E-mail: rotaryclubab@gmail.com    |    Telefon: +40 723 331 559    |
Rotary Club Alba Iulia > Proiecte > Predare materiale Global Grant Covid-19

Predare materiale Global Grant Covid-19

Lucrăm fără oprire pentru a aduce binele în întreaga comunitate

Incertitudinea și greutățile din această perioadă au fost o provocare pentru Rotary, care continuă să aducă speranță si sprijin comunității în lupta împotriva COVID-19, răspunzând nevoilor actuale urgente din sistemul medical.

Într-o atmosferă destinsă, păstrând regulile stricte de distanțare fizică, joi 06.08.2020 a avut loc ceremonia de predare a echipamentelor achiziționate în cadrul unui proiect inițiat și implementat de către Rotary Club Alba Iulia. Proiectul răspunde nevoilor actuale ale comunității în lupta pentru combaterea COVID-19 prin achiziționarea de materiale și echipamente prețioase pentru sistemul medical.

Proiectul, intitulat “GG2011588 – Support for the Healthcare System in the context of COVID-19 pandemic”, a beneficiat de suportul Fundației Rotary International,  primind finanțare prin cadrul unui Global Grant.  Prin intermediul proiectului, in valoare totală de 42.598 USD, s-au achizitionat 90 de bidoane a câte 20 litri de dezinfectant de suprafețe și 25 de lămpi UV-C pentru dezinfecție aer. O altă achiziție prevăzută în proiect este un echipament de ventilare mecanică care urmează să fie livrat de furnizor și apoi să fie donat secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Pentru finanțarea și implementarea acestui proiect,  Rotary Club Alba Iulia a avut alături un grup de cluburi partenere, astfel aducându-și aportul: Rotary Club Sebeș, Rotary Club Blaj, Rotary Club Cluj Hoia, Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis, Rotary Club “Floare de colț” Abrud-Câmpeni, Rotary Club Aiud, Rotary Club Tg Mures, Rotary Club Deva Castrum, Rotary Club Turda, Rotary Club Hunedoara, Rotary E-club Renașterea Tg. Mureș, Rotary Club Câmpia Turzii, Rotary Club Cugir Anima Mundi, suportul internațional venind din partea Rotary Club Lviv-Zamok (Ucraina).

În cadrul ceremoniei de ieri, reprezentanții cluburilor partenere în cadrul acestui proiect au primit dezinfectanții si lămpile UV-C pe care urmează să le doneze spitalelor din orașele de reședință.

Președintele Rotary Club Alba Iulia în mandatul 2020-2021, Florin Secasiu, le-a mulțumit tuturor cluburilor și sponsorilor care s-au implicat și care au contribuit financiar la acest proiect. O contribuție financiară semnificativă a avut-o și Districtul Rotary 2241 Romania si Republica Moldova.

Cluburile Rotary sunt organizaţii non-guvernamentale care de-a lungul timpului au iniţiat, dezvoltat sau sprijinit financiar un număr foarte mare de proiecte, în multe cazuri în parteneriat cu cluburi rotariene din alte ţări. Beneficiarul acestor proiecte a fost întotdeauna comunitatea.

            Bunăvoința oamenilor este singur lucru care rezistă trecerii timpului, ea ne inspiră si ne transformă!

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish