E-mail: rotaryclubab@gmail.com    |    Telefon: +40 723 331 559    |
Rotary Club Alba Iulia > Proiecte > Concurs Orientare Turistica la Luncile Prigoanei 2020

Concurs Orientare Turistica la Luncile Prigoanei 2020

Rotary Club Alba Iulia a organizat în perioada 29-30 August 2020 cea de-a doua ediție a concursului de Orientare turistică într-unul dintre cele mai pitorești locuri din județul Alba, Luncile Prigoanei. In cadrul competitiei concurenți de toate vârstele s-au intrecut pe cele 2 trasee special amenajate in jurul satului de vacanță.

            Sportul pădurii, cum mai este denumită orientarea turistică, a constituit o provocare pentru toți cei care au participat la concurs deoarece a necesitat îmbinarea abilităților fizice cu cele intelectuale, pentru parcurgerea în cel mai scurt timp posibil a unui traseu necunoscut, având la îndemână doar busola și harta.

Frumusețea locurilor de pe traseu precum și răcoarea pădurii au ajutat la crearea unei conexiuni revigorante cu natura pentru toți cei participanți. Cei mici au invățat să utilizeze busola, sa citească hărți și să aprecieze miscarea in mijlocul naturii, prin pădure, pășuni si drumuri forestiere.

Anul acesta printre participanti s-au numarat si colegi de la clubul fin, Rotary Club Suceava Cetate care au raspuns invitației de a petrece acest weekend in munții Șureanu.Vremea superbă, buna dispoziție și aerul curat de munte au fost ingredientele pentru ca aceste zile sa ramană  in memoria tuturor si să mai vrem „o data si incă o dată”.

Pe viitor, Rotary Club Albă Iulia dorește ca acest concurs să devină o tradiție anuală, popularitatea lui ajutând la promovarea turistică a acestei zone minunate.

ArabicChinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish